Hoe velgen reinigen: snel en eenvoudig schoonmaken!

Hoe velgen reinigen: snel en eenvoudig schoonmaken!

Velgen hebben grote invloed op de uitstraling van je auto. Met mooie licht metalen velgen krijgt je auto een modern of sportief uiterlijk en kun je jouw auto onderscheiden van andere automobilisten. Deze blikvangers moet je echter regelmatig schoonmaken. Velgen zitten dicht tegen het wegdek en staan continu bloot aan vocht, modder, zand, asfalt, rubber en strooizout. Ook stof van je remmen is vuil wat zeer snel hecht aan de velgen. Hoe je jouw velgen reinigt lees je in dit artikel.

Stap 1: inspuiten met velgenreiniger

Het reinigen van velgen met water en sopje gaat vaak erg moeizaam. Voor het schoonmaken van velgen raden we aan een goede velgenreiniger te gebruiken. Wij gebruiken xxx . Een velgenreiniger is krachtiger tegen het hardnekkige vuil (zoals remstof) dan een normale autoshampoo. Wij adviseren om eerst de twee velgen aan de ene kant van de auto te doen en als je daarmee klaar bent de velgen aan de andere kant van de auto schoon te maken. Zo voorkom je dat de velgenreiniger indroogt of te lang op de velgen inwerkt. Dat laatste kan namelijk schade veroorzaken.

Spuit de nog ongewassen en droge eerste twee velgen in met velgenreiniger. Volg daarbij de instructies op de verpakking en controleer of het middel geschikt is voor jouw type velg (materiaal waar jouw velg van gemaakt is). Kijk op de verpakking om te zien hoe lang je het schoonmaakmiddel op de velgen mag laten zitten. Zorg er in ieder geval voor dat je de spray gelijkmatig aanbrengt.

Stap 2: borstelen

Het vuil dat zich aan velgen hecht is vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Bovendien bestaan velgen uit spaken en hebben ze heel veel lastige hoekjes waar vuil achterblijft. Om de velgenreiniger overal goed zijn werk te laten doen is het daarom belangrijk dat je de velgen borstelt. Je kunt hiervoor een kwast gebruiken, maar beter is een velgenborsel . Ga heel de velg af en probeer geen enkel plekje te vergeten.

Stap 3: spuit de velgen af

Ben je klaar met borstelen en is het volgens de verpakking tijd om de reiniger van de velg te verwijderen? Spuit dan de velgen schoon met de tuinslang. Zo verwijder je het vuil en resten van het reinigingsmiddel. Als het goed is zien ze er nu weer als nieuw uit. Ben je toch nog een stukje vergeten. Spuit dit specifieke stukje dan opnieuw in met reiniger, borstel het en spuit het schoon.

Lees ook: hoe je auto wassen zonder krassen

Overige tips voor het reinigen van velgen

Reinig je velgen alleen als ze afgekoeld zijn. Doe dit het liefst in de schaduw. Reinig de lichtmetalen blikvangers voordat je de rest van de auto wast. Zou je eerst je auto wassen en daarna pas de velgen, dan is de kans groot dat het opspattend water je auto weer terug vies maakt.

Geef een reactie

Sluit Menu