Je auto wassen terwijl het regent? Zeker doen!

Hoewel regen niet het lekkerste weer is om buiten activiteiten te doen, is het juist een ideaal moment om de auto te wassen. Je wordt er zelf nat van, maar het gratis water wat uit de lucht valt helpt om de auto goed schoon te krijgen. Hoe dat werkt en waarom een buitje helpt bij het reinigen van de auto lees je in dit artikel.

Is het verstandig om de auto te wassen in de regen?

Regen zorgt er voor dat het vuil op je auto wordt ingeweekt. Daardoor kun je het makkelijker verwijderen. Dat werkt als volgt. Zand, stof, vetten uit uitlaatgassen, stukjes rubber en asfalt, pekel en vliegjes hechten zich aan de auto. Dat vuil is vaak droog en hard. Wanneer je dat vuil nat maakt of het nat wordt op een natuurlijke manier, zuigt het zich vol en wordt het zachter. Als dat niet het geval is (bijvoorbeeld bij zand), dan omhult het water het vuil, waardoor het makkelijker opgetild wordt bij het verwijderen.

Eerst het hardnekkige vuil verwijderen voordat je een spons gebruikt

Je auto wassen als het regent zorgt er dus voor dat je het vuil makkelijker kunt verwijderen. Daarnaast voorkom je dat het water met sop snel opdroogt, waardoor je lelijke droogvlekken krijgt. Belangrijk is wel dat je niet direct met een spons aan de slag gaat, want het is niet zo dat de regen krachtig genoeg is om het vuil van de auto af te spoelen. Je moet dus eerst het hardnekkige vuil verwijderen.

Dat doe je door de nog ongewassen auto eerst in te spuiten met een goede autowashampoo . Dit doe je bijvoorbeeld met een planten- of gifspuit. Dit is de zogenaamde voorwas, waarbij het zeepsop helpt om het hardnekkige vuil los te krijgen. Nadat je de auto hebt ingespoten spuit je de auto af met de tuinslang. Nog voordat je de auto hebt aangeraakt met een spons of doek heb je met die methode dus al het hardnekkige vuil verwijderd. Zo voorkom je krasjes.

Lees ook: de beste manier om je auto te wassen .

Je auto wassen in de regen biedt dus eigenlijk alleen maar voordelen, voor je auto dan! Zorg er alleen wel voor dat je zelf niet te nat wordt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo