Hoe stoffen autobekleding reinigen? Je autostoel schoonmaken is eenvoudig!

De stoelen van je auto nemen ook bij normaal gebruik stof, vuil en zweet op. Net als in huis moet je de bekleding van je auto daarom regelmatig opfrissen. Stoffen autobekleding reinigen is eenvoudig, zolang de stoelen maar niet te vies zijn. Dit artikel beschrijft in enkele stappen hoe je met enige regelmaat je stoffen stoelen schoon kunt houden. .

Lees ook: leren bekleding reinigen

Stap 1: de stoelen stofzuigen

Voordat je de autobekleding van je auto gaat schoonmaken is het noodzakelijk om het nog droge en losse stof weg te halen. De beste methode om dit te doen is de auto stofzuigen. Zuig het stof uit de bekleding en de kleine hoekjes. Neem gelijk ook je automatten mee. De autobekleding is nu vrij van stof en los vuil.

Stap 2: Reinigingsmiddel aanbrengen

Voordat we aan de slag gaan raden we je aan de autostoel te zien als vier delen. Begin altijd eerst met de zitting, dan het onderste deel van de rugleuning, dan het bovenste deel en dan de hoofdsteun. Voer deze en de volgende stappen steeds per oppervlakte en per stoel uit. Zo voorkom je dat het schoonmaakmiddel te snel opdroogt.

Spuit met een plantenspuit met warm water op het eerste oppervlakte. Je doet dit met een plantenspuit, om te voorkomen dat de stoelen te nat worden. Wacht een halve minuut en spuit dan op datzelfde oppervlak een reinigingsmiddel voor autobekleding (dit mag een spray zijn, maar schuim werkt prettiger). Kijk op de verpakking om te zien hoe lang je het schoonmaakmiddel op de bekleding mag laten zitten.

The Rag Company P&S Carpet Bomber Bekledingreiniger - 473 ML

Reinigt bekleding en matten grondig
Op voorraad

Koch Chemie Green Star - 1L

Universele allesreiniger (APC)

Stap 3: Stoelen reinigen

Indien nodig (vooral bij zichtbaar vuil) kun je de autostoel met het reinigingsmiddel met een zachte borstel schrobben. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een nagelborstel of zachte schoenpoetsborstel. Doe dit boenen voorzichtig en met beleid. Laat de borstel het werk doen en druk niet te hard. Neem (daarna) het oppervlak twee keer af met een droge doek, bijvoorbeeld een theedoek of handdoek. Een witte doek is handig omdat je dan kunt zien of je de doek moet vervangen.

Stap 4: de stoelen droog maken

Als je bovenstaande werkwijze voor het reinigen van de stoffen autostoel hebt gebruikt, dan is de bekleding als het goed is nooit echt heel erg nat geworden. Is dat wel het geval? Zorg er voor dat je de autobekleding zo snel mogelijk droogt. Zet de deuren van de auto tegen elkaar open als je klaar bent. Gebruik eventueel een föhn om vochtige plekken te drogen.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo