Je autoruiten schoonmaken en ontvetten!

Niets is zo gevaarlijk als een vuile voorruit bij een laagstaande zon of een tegenligger met te sterk licht. Ook slecht zicht door vuile zij- en achterruiten zijn een probleem. Vooral de voorruit en achterruit kunnen vies worden door opspattend water. Maar ook kunnen vette vingers, stof en vocht aan de binnenkant van auto voor slecht zicht zorgen. Dat geldt zeker als je kleine kinderen hebt. Hoe reinig je de autoruiten zowel aan de buiten- als binnenkant streeploos schoon? Hoe ontvet je ze? En welke middelen gebruik je daarvoor?

Hardnekkig vuil aan de buitenkant verwijderen

Zijn de autoruiten aan de buitenkant vuil, bijvoorbeeld met stof, zand, pekel, restjes ruitenwisservloeistof, vetten uit brandstof en ander straatvuil? Dan is het goed om je ruiten eerst met shampoo schoon te maken. Vul hiervoor een emmertje met warm water en doe daar een scheutje geconcentreerde autowashampoo in. Gebruik nu een spons om de ruiten schoon te maken en spoel af met schoon water. Vervolgens droog je de ruiten met een theedoek, of je zet even de ruitenwisser aan.

Lees ook: De beste manier om je auto te wassen zonder krassen

Glasreiniger

Is de buitenkant van het glas ontdaan van hardnekkig vuil? Dan kun je de ruiten eenvoudig oppoetsen met een simpele glasreiniger. Je hebt er verder geen speciale producten voor nodig. Spuit de ruiten in met de glasreiniger en verwijder de reiniger daarna met een katoenen doek. Daarna poets je de ruit nogmaals met een andere schone doek.

Ruiten aan de binnenkant schoonmaken

Ook voor de binnenkant van de auto gebruik je glasreiniger. Je gebruikt de glasreiniger zoals hierboven beschreven. Is het vuil aan de binnenkant van de ruiten hardnekkig, bijvoorbeeld door vette vingers of aanslag van roken? Maak de ruiten dan eerst schoon met een sopje (autoshampoo of allesreiniger). Maak de doek of spons die je gebruik dan alleen niet te nat. Licht vochtig de ruiten afnemen is voldoende en voorkomt dat er te veel vocht in de auto komt. Poets de autoruiten daarna weer op met glasreiniger.

Ruitenwisservloeistof regelmatig bijvullen

De ruiten tijdens het rijden schoonmaken? Vul je ruitenwisservloeistof regelmatig bij. Gebruik hiervoor een ruitenwisservloeistof die goed reinigt, niet belastend is voor het milieu en niet bevriest.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo