Stanley hogedrukreiniger review 2024

Wil je je auto snel, makkelijk en grondig reinigen? Dan heb je hier een goede hogedrukreiniger voor nodig. Met een goede hogedrukreiniger is het reinigen van je auto een koud kunstje. Wil je echter liever niet al te veel geld aan je nieuwe hogedrukreiniger aanschaffen? Dan kom je al snel bij een Stanley hogedrukreiniger uit.

In het aanbod van doe-het-zelf artikelen is Stanley één van de populairste merken. Dit merk biedt veel producten aan en lijkt een goede kwaliteit te leveren. Dat maken wij althans op uit de vele positieve beoordelingen over Stanley. Geldt dit ook voor de hogedrukreinigers van dit merk? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.

Hierbij hebben wij onze pijlen met name op de Stanley SXPW22PE Hogedrukreiniger gericht. In deze Stanley hogedrukreiniger review vertellen wij je graag alles over dit apparaat. We zoomen in op de specificaties, op de belangrijkste voordelen en op de nadelen van dit apparaat.

Aan het einde van deze Stanley hogedrukreiniger review weet je alles over de Stanley SXPW22PE. Heb je nu al het idee dat dit de beste hogedrukreiniger voor jou en je auto is? Check dan direct de actuele prijzen bij onze partner(s). Mogelijk stunt één van onze partners op dit moment met een aantrekkelijke korting:

De belangrijkste specificaties van de Stanley SXPW22PE

Wat is voor jou de reden dat je bij deze Stanley hogedrukreiniger review uitgekomen bent? Grote kans dat je mogelijke interesse in de Stanley SXPW22PE hebt. Als dat inderdaad het geval is, is de kans eveneens groot dat je ook op je pijlen op andere hogedrukreinigers gericht hebt.

Wil je tussen de verschillende interessante varianten de juiste keuze maken? Let dan goed op de specificaties van de verschillende hogedrukreinigers. Van de Stanley SXPW22PE zetten wij graag de belangrijkste specificaties alvast op een rijtje:

 • Vermogen: 2200 Watt
 • Max. werkdruk: 150 bar
 • Doorvoercapaciteit: 440 liter per uur
 • Lengte hogedrukslang: 6 meter
 • Gewicht: 9,9 kilogram
 • Voltage: 230 V
 • Reservoir reinigingsmiddel: 400 ml

Wat blijkt uit deze specificaties? Onder meer dat de Stanley SXPW22PE een zeer krachtige hogedrukreiniger is. Een vermogen van 2200 Watt is gewoonweg erg krachtig te noemen. Dit blijkt ook uit de maximale werkdruk en doorvoercapaciteit. Enfin, in deze Stanley hogedrukreiniger review vertellen wij je hier graag meer over!

De belangrijkste voordelen van de Stanley SXPW22PE

Overweeg je de aanschaf van deze Stanley hogedrukreiniger? Logisch. De specificaties zien er immers behoorlijk goed uit. Dat geldt ook voor de beoordelingen van andere kopers; de meeste gebruikers lopen weg met de Stanley SXPW22PE.

In onze ogen is dit een geweldige hogedrukreiniger. Dat is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Indrukwekkende specificaties
 • Als een complete set geleverd
 • Veelzijdig in te zetten
 • Automatische uitschakeling
 • Verstelbaar mondstuk
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Handige samenstelling/design

Indrukwekkende specificaties

Toen wij voor het eerst naar deze Stanley hogedrukreiniger keken, werden we direct blij. Dat is puur aan de verschillende specificaties te danken. Deze specificaties verdienen volgens ons het predicaat ‘indrukwekkend’.

Dat geldt voor onder meer de volgende specificaties:

 • Maximale werkdruk van 150 bar. Doordat de maximale werkdruk maar liefst 150 bar is, is deze hogedrukreiniger ontzettend krachtig te noemen. Dit houdt in dat je ‘m eenvoudig kunt gebruiken voor het reinigen van een ernstig vieze auto. Bijkomend voordeel: de werkdruk is regelbaar.
 • Doorvoercapaciteit van 440 liter per uur. Wil je even snel je auto reinigen? Ook dat is mogelijk met de Stanley SXPW22PE. Deze hogedrukreiniger levert maar liefst 440 liter water per uur, waardoor je binnen mum van tijd allerlei schoonmaakklussen kunt klaren. Voor het reinigen van je auto is deze hoge doorvoercapaciteit absoluut een groot voordeel.
 • Vermogen van 2200 Watt. Het vermogen van 2200 Watt vinden wij eveneens indrukwekkend. Veel vergelijkbare hogedrukreinigers zijn van een veel minder krachtigere motor voorzien. Juist door deze krachtige motor geniet je van de hoge maximale werkdruk en hoge doorvoercapaciteit.

Dankzij deze specificaties is dit een ideale hogedrukreiniger voor het wassen van je auto. Wij raden je hierbij wél aan om goed naar de maximale werkdruk te kijken.

Wil je bijvoorbeeld kwetsbare onderdelen van je auto schoonspuiten? Stel de werkdruk dan vooral naar beneden bij. Als je je auto met een te hoge maximale werkdruk afspuit, kan dit voor schade zorgen aan de lak. Of aan de onderdelen. Stem daarom de werkdruk altijd af op de werkzaamheden én het onderdeel van je auto.

Complete set

Kies je voor de Stanley SXPW22PE? Dan kies je niet voor zomaar een hogedrukreiniger. Nee, als je voor deze Stanley hogedrukreiniger kiest, krijg je talloze accessoires meegeleverd.

Zo krijg een uitermate fijn spuitpistool meegeleverd. Dit pistool is lekker lang en beschikt over een fijne handgreep. Door deze fijne handgreep is het een feestje om je auto schoon te spuiten.

Verder krijg je een terrasreiniger meegeleverd. Dit is voor je auto uiteraard niet van belang, maar het maakt de Stanley SXPW22PE wel veelzijdiger. Daar komen we verderop in deze Stanley hogedrukreiniger review graag verder op terug.

Ook krijg je nog een wasborstel meegeleverd. Wij adviseren je om deze wasborstel vooral niet te gebruiken voor je auto. Ook daar komen we verderop in deze Stanley hogedrukreiniger review graag uitgebreid(er) op terug.

Het blijft niet alleen bij deze accessoires. Nee, je krijgt ook nog een rotatiesproeier meegeleverd. Deze sproeier stelt je in staat om bijvoorbeeld mos van een muur of de tegels af te spuiten. Door de roterende beweging gaat dit uitermate snel en handig.

Eén van de hoogtepunten van de Stanley SXPW22PE vinden wij het meegeleverde mondstuk. Dit voordeel vinden wij echter dusdanig groot dat wij hier een apart alinea aan wijden. Hier lees je verderop in deze Stanley SXPW22PE review dan ook veel meer over.

Veelzijdig in te zetten

Met de Stanley SXPW22PE ben je in staat om veel klussen uit te voeren. Het is een ideale hogedrukreiniger om je auto mee te wassen, maar je kunt ‘m voor nog veel meer klussen inzetten. Dat heeft onder meer met de onderstaande voordelen te danken:

 • De meegeleverde accessoires. Juist door de meegeleverde accessoires – zie hierboven – kun je talloze klussen met de Stanley SXPW22PE uit voeren. Denk hierbij aan het reinigen van je tuin, schutting, muren, motorfietsen, fietsen, tuingereedschap en tuinmeubels. Eigenlijk kun je alle kanten op met deze Stanley hogedrukreiniger.
 • Brute kracht. Zoals eerder in deze Stanley hogedrukreiniger review al gesteld, is dit een zeer krachtige hogedrukreiniger. Deze kracht draagt uiteraard ook aan de veelzijdigheid bij.
 • Handige extra’s. De Stanley SXPW22PE is van een paar handige extra’s voorzien, waarover later meer. Ook door deze extra’s is dit een hogedrukreiniger die je veelzijdig inzet.

Goed om te weten: deze hogedrukreiniger van Stanley is zelfs voor semiprofessioneel gebruik geschikt. Het merk Stanley geeft zelf aan dat het een prima hogedrukreiniger voor commercieel gebruik is. Wij kunnen niks anders dan het hier volledig mee eens zijn!

Automatische uitschakeling

De Stanley SXPW22PE is van een uniek pistool voorzien. Met dit spuitpistool spuit je je auto makkelijk schoon én laat je de machine automatisch uitschakelen.

Dit is te danken aan de vergrendeling die op dit spuitpistool aangebracht is. Zodra je de pistoolhendel loslaat, treedt deze vergrendeling in werking. Deze vergrendeling activeert het totale stopsysteem. Het gevolg hiervan is dat de Stanley SXPW22PE direct uitgeschakeld wordt. Dát brengt op zijn beurt twee voordelen met zich mee:

 • De motor wordt zo min mogelijk belast. Op het moment dat de motor van de Stanley SXPW22PE zijn werk blijft doen, is er sprake van een belasting. Zodra het totale stopsysteem in werking treedt, is er geen sprake meer van belasting. De motor van deze hogedrukreiniger gaat dankzij dit systeem dus veel langer mee.
 • Er wordt zo min mogelijk energie verbruikt. Treedt het totale stopsysteem van de Stanley SXPW22PE in werking? Dan verbruikt deze hogedrukreiniger geen energie meer. Door dit systeem geniet je dus van een lager energieverbruik.

Al met al zijn wij erg te spreken over de automatische uitschakeling. Dit geldt voor de uitschakeling zelf, maar ook de manier waarop dit geactiveerd wordt. Doordat je het pistool van de Stanley SXPW22PE altijd in je handen hebt, heb je de totale controle over de automatische uitschakeling.

Verstelbaar mondstuk

Eerder in deze Stanley hogedrukreiniger review heb je al kennisgemaakt met de vele accessoires. Eén van de beste accessoires is volgens ons het verstelbare mondstuk.

Met dit mondstuk ben je in staat om de sterkte van de waterstraal aan te passen. Wil je bijvoorbeeld je volledige auto schoonspuiten? Dan kun je voor een iets krachtigere straal kiezen. Wil je een kwetsbaar onderdeel van je auto schoonspuiten? Dan kies je voor een minder krachtige straal.

Door dit verstelbare mondstuk heb je alle touwtjes in eigen handen. Je bepaalt volledig zelf met welke kracht je het water op je auto terecht wilt laten komen. Juist door dit verstelbare mondstuk is de Stanley SXPW22PE veelzijdig inzetbaar.

Goed om te weten: je kunt de straal van het water moeiteloos aanpassen. Dit doe je eenvoudig via het spuitpistool, waardoor je ook op dit vlak eenvoudig de totale controle behoudt. Voordat je het doorhebt, heb je je gehele auto naar wens schoongespoten. Een kind kan de was doen!

Overigens beschikt het verstelbare mondstuk ook nog over een reservoir. Dit reservoir is geschikt voor maximaal 400 ml reinigingsmiddel. Door dit reservoir te vullen, spuit je water mét het reinigingsmiddel direct op je auto. Dit maakt het werken met de Stanley SXPW22PE nog eenvoudiger. Je kunt zodoende nog sneller, makkelijker en beter je auto grondig wassen. Geweldig!

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Door de jaren heen heeft Stanley een prachtige groei doorgemaakt. Deze groei is onder meer aan de diversiteit van het aanbod te danken. Als doe-het-zelver kun je simpelweg voor heel veel producten van Stanley kiezen.

Wat dit merk ook goed doet, is het leveren van kwaliteit. Dat geldt ook voor de Stanley SXPW22PE. Als je voor deze Stanley hogedrukreiniger kiest, ben je van een geweldige kwaliteit verzekerd. Het is gewoonweg een hogedrukreiniger waar je jarenlang met veel plezier gebruik van maakt.

Daarbovenop komt dat je van een zeer interessante prijs geniet. De adviesprijs van de Stanley SXPW22PE ligt rond de €180. Wat wij echter opgemerkt hebben, is dat deze hogedrukreiniger vaak in de aanbieding aangeboden wordt.

Indien je ‘m in de aanbieding kunt kopen, betaal je hier slechts €150 voor. Dat vinden wij opvallend weinig geld, mede met het oog op de geweldige kwaliteit. Ook de indrukwekkende kracht en veelzijdigheid zijn dus grote pluspunten van de Stanley SXPW22PE. En deze grote pluspunten zie je niet direct in/aan het prijskaartje terug.

Handige samenstelling

Als laatste voordeel willen wij graag de handige samenstelling van de Stanley SXPW22PE bespreken. Over onder meer de volgende punten zijn wij zeer te spreken:

 • Wielen. Door de grote wielen is het vrij eenvoudig om de Stanley SXPW22PE te verplaatsen. Handig als je ‘m om je auto heen wilt rijden of als je ‘m in je tuin wilt verplaatsen.
 • Handgreep. De handige handgreep en de wielen gaan perfect samen met elkaar. Door de handgreep trek je de Stanley SXPW22PE makkelijk met je mee.
 • Pootjes. Aan de voorzijde heeft Stanley ook nog 2 pootjes aangebracht. Zodra je de Stanley SXPW22PE op zijn plek neerzet, staat ‘ie direct als een huis. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze Stanley hogedrukreiniger tegen je auto aanvalt.
 • Haspel. De Stanley SXPW22PE is ook nog van een haspel voorzien. Met deze haspel – en bijbehorende hendel – is het een fluitje van een cent om de hogedrukslang op te rollen. Dit maakt het netjes opbergen van deze hogedrukreiniger ook een stuk eenvoudiger.
 • Aanen uit knop. Aan de voorzijde heeft Stanley een vrij grote aan en uitknop aangebracht. Met deze knop zet je de machine zonder enige moeite aan en uit.

Al met al is de samenstelling volledig naar onze wens. Wat wij hierbij extra opvallend vinden, is het minieme gewicht. Deze Stanley hogedrukreiniger weegt nog geen 10 kilogram. Het is hierdoor nog eenvoudiger om deze reiniger makkelijk in je tuin te verplaatsen. Of om je auto heen te rijden. Het opbergen is ook geen hogere wiskunde, met name door de handige haspel.

De nadelen van de Stanley SXPW22PE

Is de Stanley SXPW22PE de beste hogedrukreiniger van dit moment? Nou, dat willen/kunnen we niet met zekerheid stellen. Ook bij deze Stanley hogedrukreiniger moet je namelijk met een paar aandachtspunten rekening houden.

De belangrijkste nadelen van deze hogedrukreiniger sommen we graag voor je op:

 • De wasborstel is vrij gevaarlijk voor je auto
 • De hogedrukslang van de Stanley SXPW22PE is aan de korte kant
 • Je hebt met een korte garantieperiode te maken
 • Sommige onderdelen voelen wat fragiel aan

Gevaarlijke wasborstel

Bij aanschaf van de Stanley SXPW22PE krijg je veel accessoires meegeleverd. Dat is op zich prima te noemen, maar wij raden je aan om heel voorzichtig te zijn met de wasborstel.

De wasborstel is, volgens Stanley zelf, van zachte borstelharen voorzien. Door deze zachte borstelharen is het advies van Stanley om je auto met deze borstel te wassen. Dat raden wij je ten zeerste af.

Wij raden je sowieso af om je auto met een wasborstel te wassen. Het is vele malen verstandiger om je auto met een goede autowashandschoen te wassen. Zo’n autowashandschoen richt geen schade aan je auto aan, terwijl dit bij de wasborstel van Stanley wel het geval is.

Moraal van het verhaal: de wasborstel van Stanley zorgt voor swirls en krassen in/op je autolak. Ons advies is daarom om deze wasborstel níet te gebruiken.

Korte hogedrukslang

Kies je voor de Stanley SXPW22PE? Dan geniet je dus van een hogedrukreiniger met prima specificaties. Ook hebben wij in deze Stanley hogedrukreiniger review duidelijk benoemd dat de algehele samenstelling naar onze wens is. Dat geldt echter niet voor de hogedrukslang.

De hogedrukslang van deze Stanley hogedrukreiniger is slechts 6 meter lang. Het gevolg hiervan is dat je niet een heel rondje om je auto heen kunt lopen. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als je een echt hele kleine auto hebt. Bij een normale auto is het echter niet mogelijk om een rondje om je auto heen te lopen.

Wat je daardoor tijdens het autowassen moet doen? Je moet regelmatig deze hogedrukreiniger optillen en op een andere plek neerzetten. Dit brengt niet alleen een extra handeling met zich mee, maar is ook nog gevaarlijk. Eén moment van onoplettendheid kan er immers voor zorgen dat de Stanley SXPW22PE tegen je auto aanvalt.

Wij hadden daarom liever gezien dat de hogedrukslang een stuk langer zou zijn. Wat een ideale lengte volgens ons is? Minimaal 8 meter, maar 10 meter is eigenlijk ideaal te noemen. Op dit punt scoort de Stanley SXPW22PE dus weinig punten.

Korte garantieperiode

Voor het schrijven van deze Stanley SXPW22PE review hebben wij ons op twee zaken gericht. Ten eerste hebben wij zelf deze hogedrukreiniger nadrukkelijk bestudeerd en ten tweede hebben we naar de meningen van andere kopers gekeken.

Daarbij viel één ding ons op: meerdere kopers geven aan dat de garantieperiode op/van de Stanley SXPW22PE erg kort is. De garantieperiode lijkt slechts 1 of 2 jaar te zijn, terwijl dit mogelijk bij andere hogedrukreinigers een paar jaar is.

Ons advies is daarom om met beleid met de Stanley SXPW22PE om te gaan. Laat je ‘m met enige regelmaat vallen? Dan kan dit uiteraard ten koste van de levensduur gaan. Houd daarom goed rekening met de relatief korte garantieperiode.

Fragiele onderdelen

Bij de beoordelingen van andere kopers viel ons nóg iets op: meerdere kopers geven aan dat sommige onderdelen van de Stanley SXPW22PE een beetje fragiel aanvoelen. Zij benoemen dat het hoogstwaarschijnlijk om plastic onderdelen gaat.

Dit hadden wij zelf niet verwacht, aangezien Stanley altijd kwaliteit levert. Maar, op dit punt kunnen we niks anders dan de gebruikers van de Stanley SXPW22PE geloven. Ook hierom raden wij je aan om voorzichtig met deze Stanley hogedrukreiniger om te gaan.

Wat zeggen andere kopers over de Stanley SXPW22PE?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe hogedrukreiniger? Dan doe je er verstandig aan om een uitgebreide vergelijking te maken. In deze Stanley hogedrukreiniger review heb je in ieder geval kunnen lezen dat wij vol lof over de Stanley SXPW22PE zijn. Dat is aan onze eigen bevindingen te danken, maar ook aan de ervaringen van andere kopers.

De meeste kopers die voor deze Stanley hogedrukreiniger hebben gekozen, spreken hier vol tevredenheid over. Zij roemen de kracht van dit apparaat, evenals de veelzijdigheid. Ook valt in veel reviews te lezen dat de meegeleverde accessoires naar wens zijn.

Her en der zijn ook wat negatieve reviews te lezen. Zo geven meerdere mensen dus aan dat sommige onderdelen nogal fragiel aanvoelen. Het lastige is alleen dat zij niet specifiek aangeven om welke onderdelen het gaat. Ook valt dus te lezen dat sommige mensen aangeven dat de garantieperiode kort is. Als je echter geen problemen met de Stanley SXPW22PE krijgt, is dit nadeel uiteraard niet aan de orde.

Al met al kunnen we het volgende stellen:

 • De meeste kopers zijn erg tevreden over de Stanley SXPW22PE.
 • De meeste kopers raden de aanschaf van de Stanley SXPW22PE aan.
 • Veel kopers spreken vol lof over de prijs-kwaliteitsverhouding. Wat dat betreft sluiten de beoordelingen van andere mensen feilloos aan op onze eigen bevindingen.

Voor wie is de Stanley SXPW22PE geschikt?

In onze ogen is de Stanley SXPW22PE voor veel mensen geschikt. Dit is onder meer te danken aan de vele meegeleverde accessoires. Ook de brute kracht maakt deze Stanley hogedrukreiniger voor veel mensen geschikt.

Wij vinden de Stanley SXPW22PE geschikt voor de volgende situaties/mensen:

 • Voor mensen die snel en grondig hun auto willen wassen. Als je je auto netjes wilt wassen, wil je hier waarschijnlijk geen uren aan kwijt zijn. Met de Stanley SXPW22PE is dat ook niet nodig. Dankzij de brute kracht is het wassen van je auto een feestje.
 • Voor gebruik in de tuin. Wil je je nieuwe hogedrukreiniger ook nog in je tuin gebruiken? Ook dan is dit een uiterst geschikte hogedrukreiniger. Mede door de meegeleverde accessoires is de Stanley SXPW22PE uiterst geschikt voor gebruik in je tuin.
 • Voor commercieel gebruik. Heb je een autobedrijf en wil je als extra service de auto schoon aan je klant mee terug geven? Dan is de Stanley SXPW22PE ook uiterst geschikt. Juist door de vele pluspunten is dit een hogedrukreiniger die voor commercieel gebruik geschikt is.

Wat kost de Stanley SXPW22PE?

Hebben wij je met deze Stanley hogedrukreiniger review warm weten te maken? Dan raden wij je vooral aan om goed de actuele prijzen van de Stanley SXPW22PE te checken.

Wij hebben namelijk het volgende opgemerkt: de Stanley SXPW22PE wordt regelmatig flink in de aanbieding aangeboden. Zo hebben wij opgemerkt dat Bol.com deze hogedrukreiniger regelmatig met een paar tientjes korting aanbiedt.

Check dus direct de beste prijzen bij onze partner(s). Als je de Stanley SXPW22PE in de aanbieding kunt kopen, geniet je van een nóg veel betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Ons eindoordeel over de Stanley SXPW22PE

Al met al kunnen wij stellen dat de Stanley SXPW22PE een geweldige hogedrukreiniger is. Deze hogedrukreiniger is opvallend krachtig, uitermate geschikt voor het reinigen van je auto en is op een ideale manier samengesteld.

Dat je ook nog veel accessoires meegeleverd krijgt, maakt voor ons het plaatje compleet. Je bent hierdoor simpelweg in staat om de nodige klussen met de Stanley SXPW22PE uit te voeren. Je kunt hier perfect je auto mee wassen, maar hij is ook uiterst geschikt voor gebruik in tuin.

Een ander hoogtepunt vinden wij de algehele prijs-kwaliteitsverhouding. Je geniet jarenlang van de Stanley SXPW22PE, terwijl je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Dat is zéker het geval als je ‘m ook nog in de aanbieding aan kunt schaffen.

Met andere woorden: wij raden je de aanschaf van de Stanley SXPW22PE van harte aan. De geweldige samenstelling, de brute kracht, de vele meegeleverde accessoires en de vele handige extra’s zijn absolute pluspunten. Alvast veel plezier gewenst met deze prima Stanley hogedrukreiniger!

Alternatieven

Spreekt deze Stanley hogedrukreiniger je toch niet helemaal aan? Vind je bijvoorbeeld de korte hogedrukslang een groot nadeel? Dat kunnen wij ons op zich goed voorstellen. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar geschikte alternatieven voor de Stanley SXPW22PE. Daarbij zijn wij bij de twee onderstaande alternatieven uitgekomen.

Vonroc V22-2

De Vonroc V22-2 is een prima alternatief voor de Stanley SXPW22PE. Net zoals de Stanley hogedrukreiniger levert deze hogedrukreiniger een vermogen van 2200 Watt. Maar, de maximale werkdruk ligt bij déze variant zelfs nog hoger: 170 bar om precies te zijn. Ook geniet je bij de Vonroc V22-2 van een langere hogedrukslang; 8 meter. Wel moeten wij opmerken dat je voor deze hogedrukreiniger meer geld kwijt bent. Maar goed, je krijgt dus wel een hogere maximale werkdruk en langere hogedrukslang tot je beschikking.

Powerplus POWXG90420

De Powerplus POWXG90420 is volgens ons een geschikt alternatief voor de Stanley hogedrukreiniger. Dit is onder meer aan de 8 meter lange hogedrukslang te danken. Je hebt hierdoor net dat beetje meer bewegingsvrijheid. Ook is de maximale werkdruk van 170 bar ideaal. Verder krijg je bij de Powerplus POWXG90420 veel accessoires meegeleverd, waardoor je ook deze reiniger veelzijdig in kunt zetten. Net zoals bij de variant van Vonroc moet je bij de Powerplus POWXG90420 ook rekening met een forser prijskaartje houden.  

Tips autowassen
Logo