De beste manier om het touchscreen van je auto schoon te maken!

Een touchscreen is al lang standaard in veel nieuwe automodellen. Het kan een handig hulpmiddel zijn om verschillende functies in je auto te bedienen. Helaas kunnen er na verloop van tijd vuil, stof en vingerafdrukken op het scherm achter blijven. Het touchscreen in je auto moet je dus regelmatig reinigen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Gebruik geen sterke reinigingsmiddelen

Een touchscreen is vaak gecoat met een beschermend laagje dat de werking van het display garandeert. Om dit laagje niet te beschadigen raden we het af om het scherm met chemische producten of vloeistoffen waarin ammonia of alcohol schoon te maken. Je merkt meestal niet meteen dat het display beschadigd wordt, maar op de lange termijn hebben de apparaten last van (sterke) reinigingsmiddelen. Voordat je begint met het schoonmaken van het touchscreen in je auto moet je er voor zorgen dat eventuele harde deeltjes verwijderd zijn van het scherm. Door te blazen verwijder je dit vuil. Als het vuil nog op het scherm zit kan het touchscreen tijdens het wassen krassen. Gebruik ook geen doeken met ruwe stof of papieren doekjes. Ook die kunnen voor kleine krasjes zorgen en zo uiteindelijk de bruikbaarheid van het toestel verminderen.

Hoe touchscreen auto reinigen

Hoe kun je dan de vegen, vingerafdrukken en stof die achterblijven bij regelmatig gebruik van het touchscreen schoonmaken? Er zijn natuurlijk speciale reinigingskits beschikbaar voor verkoop voor dit doel. Maar meer dan een reinigingsdoekje voor brillen of een doek gemaakt van microvezel heb je eigenlijk niet nodig. Het grote voordeel van deze microvezel(doekjes) is dat ze het stof aantrekken, maar ook vet (van je vingers) en andere vuiligheid. Het verwijdert het vuil in plaats van het te verplaatsen.

In veel gevallen heb je geen reinigingsmiddel nodig. Je maakt het scherm met ronddraaiende bewegingen (kleine cirkeltjes maken) schoon. Druk niet te hard. Blijven er toch nog vette vingers of vuil achter op het scherm? Maak het microvezeldoekje dan licht vochtig met een heel klein beetje water. Poets daarna nog even droog met een ander (deel van het) microvezeldoekje.

Besluit

Vergeet niet het scherm uit te schakelen. ZO zie je niet alleen beter waar het scherm vuil is, maar voorkom je dat je ongewenst allerlei functies van je auto in- of uitschakelt. De microvezeldoekjes zijn ook geschikt om andere kwetsbare oppervlakten, zoals hoogglans dashboard of interieur versiering schoon te maken. Een microvezeldoekje kun je meerdere keren gebruiken. Als het doekje vies is was je het even in warm water (zonder wasverzachter).

1 Reactie
  1. Ook handig om het schermpje van je Tomtom of garmin navigatieschermpje schoon te maken!

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo