Eurom Force 2000 Plus review

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe hogedrukreiniger? En is je oog hierbij gevallen op de Eurom Force 2000 Plus? Dat is maar al te goed voor te stellen. Deze hogedrukreiniger is al geruime tijd beschikbaar op de markt én staat goed aangeschreven.

Een terechte vraag is of deze hogedrukreiniger aan te raden is. En of deze hogedrukreiniger geschikt is voor het wassen van je auto. In deze Eurom Force 2000 Plus review ga je het antwoord op deze vragen vinden.

In deze Eurom Force 2000 Plus review zetten wij deze hogedrukreiniger volledig uiteen. We bespreken onze persoonlijke analyse, maar we kijken ook naar de ervaringen van andere kopers. Aan de hand daarvan kunnen we een algeheel eindoordeel over de Eurom Force 2000 Plus vellen.

Heb je nu al het idee dat dit de perfecte hogedrukreiniger is? Dan is het aan te raden om direct de prijzen bij onze partners te checken:

Tip: bekijk de prijzen bij onze partners goed. De kans is namelijk groot dat één van onze partners op dit moment met een aanbieding stunt. Daarmee wordt de prijs-kwaliteitsverhouding van de Eurom Force 2000 Plus nog beter!


De voordelen van de Eurom Force 2000 Plus

De Eurom Force 2000 Plus is wat ons betreft een prima hogedrukreiniger. Deze reiniger staat goed aangeschreven, is geschikt voor het wassen van je auto en beschikt over enkele handige extra’s. Uit onze analyse is in ieder geval gebleken dat deze hogedrukreiniger veel te bieden heeft.

De belangrijkste voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • De specificaties zijn indrukwekkend
 • Handige samenstelling van de hogedrukreiniger
 • Krachtig en veelzijdig in te zetten
 • Lange hogedrukslang
 • Op een ideale manier te bedienen
 • Beschikt over veel handige extra’s
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Indrukwekkende specificaties

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe hogedrukreiniger? Iets waar je sowieso goed naar moet kijken, zijn de specificaties. De specificaties zeggen namelijk alles over de (on)mogelijkheden van een hogedrukreiniger. Wij kunnen in ieder geval stellen dat de specificaties van de Eurom Force 2000 Plus indrukwekkend zijn:

 • Maximale werkdruk: 150 bar. Je bent hiermee moeiteloos in staat om een ernstig vuile auto makkelijk af te spuiten. Je spuit het vuil moeiteloos van de auto af, waarna je ‘m eventueel nog met de hand goed schoon kunt maken. Deze maximale werkdruk spreekt ons in ieder geval erg aan.
 • Doorvoercapaciteit: 400 liter per uur. Dit betekent dat deze hogedrukreiniger maar liefst 400 liter water per uur spuit. Je bent hiermee in staat om op een snelle manier je auto te wassen. Maar, je kunt de reiniger hierdoor ook prima voor andere reinigingsklussen inzetten.
 • Vermogen: 2000 Watt. Het vermogen van de Eurom Force 2000 Plus is absoluut indrukwekkend te noemen. Dankzij dit hoge vermogen is deze reiniger onwijs krachtig én voer je elke klus geheel naar wens uit.

Met dank aan deze specificaties kunnen we het volgende stellen: dit is een veelzijdige hogedrukreiniger. Verderop in deze Eurom Force 2000 Plus review komen we daar graag uitgebreid(er) op terug.

Bijkomend voordeel: de werkdruk is regelbaar. Dit betekent dat je de werkdruk perfect af kunt stemmen op je auto. Heb je op je auto bijvoorbeeld meerdere kwetsbare onderdelen zitten? Stel dan de werkdruk iets lager in, zodat die onderdelen niet beschadigd raken. Dat je de werkdruk kunt regelen, is al met al een groot voordeel.

Handige samenstelling

Bij een hogedrukreiniger kijken wij graag naar de samenstelling van de machine. De machine moet wat ons betreft handig vormgegeven zijn én over enkele handige extra’s beschikken.

Dit geldt absoluut voor de Eurom Force 2000 Plus. Bij de samenstelling van deze hogedrukreiniger vielen meerdere dingen ons op:

 • Handige handgreep. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is deze hogedrukreiniger van een vrij forse handgreep voorzien. Met deze handgreep ben je in staat om deze hogedrukreiniger makkelijk te verplaatsen.
 • Grote haspel. De Eurom Force 2000 Plus is ook nog van een grote haspel voorzien. Dit vinden wij één van de belangrijkste voordelen, aangezien je hiermee de hogedrukslang makkelijk op kunt rollen. Nadien ben je in staat om deze hogedrukreiniger op een geordende manier op te bergen.
 • Grote wielen. Eurom heeft bij de Force 2000 Plus voor twee grote wielen gekozen. Deze twee grote wielen stellen je in staat om deze hogedrukreiniger makkelijk te verrijden. En doordat de wielen vrij groot en grof zijn, kun je deze reiniger ook door bijvoorbeeld het gras heenrijden. Ideaal!
 • Houder aan de zijkant. Eurom heeft ook nog voor een handige houder aan de zijkant gekozen. In deze houder kun je de spuitlans makkelijk neerzetten, waardoor je de hogedrukreiniger nóg geordender op kunt bergen.
Eurom Force 2000 Plus Hogedrukreiniger

Krachtig en veelzijdig in te zetten

De Eurom Force 2000 Plus is een ware krachtpatser. Dit is te danken aan de hierboven genoemde specificaties. Dankzij deze specificaties ben je in staat om deze hogedrukreiniger veelzijdig in te zetten:

 • Je kunt hier perfect je auto mee wassen. Dit is onder meer te danken aan de regelbare werkdruk. Ook is het fijn dat je deze hogedrukreiniger op een makkelijke manier kunt verplaatsen, zoals hierboven besproken.
 • Je kunt hier perfect je terras mee reinigen. Bij aanschaf krijg je een heuse terrasreiniger meegeleverd. Met deze reiniger kun je makkelijk je (grote) terras reinigen.
 • Je kunt hier tal van andere klussen mee uitvoeren. Zo kun je je tuinmeubilair afspuiten, kun je je schutting afspuiten, kun je je fiets afspuiten en kun je je tuingereedschap afspuiten. Al met al zet je deze hogedrukreiniger op een veelzijdige manier in.

Lange hogedrukslang

De Eurom Force 2000 Plus is standaard voorzien van een 8 meter lange hogedrukslang. Met deze hogedrukslang ben je van veel gemakken verzekerd.

Doordat de slang zo lang is, kun je een heel rondje om je auto heen lopen. Je hoeft dus niet je hogedrukreiniger te verplaatsten, waardoor je nog makkelijker je auto kunt wassen. Dit doe je op een snelle en handige manier.

Let wel goed op: zet de hogedrukreiniger altijd op een veilige afstand van je auto af. Als je de reiniger te dicht tegen je auto aanzet, bestaat de kans dat deze tegen je auto aanvalt.

Overigens is niet alleen de lengte van de hogedrukslang ideaal. Nee, ook over de samenstelling zijn wij uitermate te spreken. Eurom heeft namelijk gekozen voor een hogedrukslang die niet kan knikken of draaien. Ook is het zo dat je de slang niet helemaal van de haspel af te hoeft te rollen, voordat je ‘m wilt gebruiken.

Ideale bediening

Over de bediening van de Eurom Force 2000 Plus zijn wij uitermate te spreken. Dit is vooral te danken aan de eenvoud.

Zo is het eenvoudig om deze hogedrukreiniger aan- en uit te zetten. Ook kun je de hogedrukreiniger makkelijk op de gewenste stand instellen. En op die manier kun je makkelijk en snel je auto afspuiten.

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is de spuitlans. Deze spuitlans ligt heerlijk in de hand en is daardoor ergonomisch te gebruiken.

Veel handige extra’s

Zoals uit deze Eurom Force 2000 Plus review blijkt, is dit een complete hogedrukreiniger. Dit is aan bovenstaande voordelen te danken, maar ook enkele handige extra’s:

 • Automatisch start-stop systeem. Deze Eurom hogedrukreiniger is van een handig start-stop systeem voorzien. Zodra je de hendel van de spuitlans loslaat, stopt de motor direct met draaien. Je hebt hierdoor geen last meer van het geluid en de motor wordt ook niet meer onnodig belast. Bovendien bespaar je hier de nodige energie mee.
 • Lange stroomkabel. Eerder in deze review gaven we al aan dat de hogedrukslang lekker lang is. Dit geldt echter ook voor de stroomkabel; deze is 5 meter lang. Je hoeft deze reiniger hierdoor niet al te dicht in de buurt van een stopcontact te zetten/gebruiken.
 • Geschikt voor warmwater. Heb je in je tuin toevallig een warm water kraan? Dan kun je daar deze reiniger ook op aansluiten. De Eurom Force 2000 Plus is namelijk bestand tegen water met een maximale temperatuur van 60 graden Celsius.
 • Opbergruimte. Eurom heeft bij deze hogedrukreiniger voor een ideale samenstelling gezorgd. Dit is ook te danken aan de opbergruimte voor de verschillende toebehoren. De kleinere toebehoren/accessoires van deze reiniger berg je hierdoor op een ideale manier op.

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Vooralsnog is deze Eurom Force 2000 Plus review erg positief. Dit is te danken aan de complete samenstelling van deze hogedrukreiniger, maar ook aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Wij durven te stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding ‘uitmuntend’ is.

Dit komt met name door het prijskaartje. Voor deze krachtige en veelzijdige hogedrukreiniger ligt de adviesprijs net iets boven de 110 euro. Wel raden wij je aan om de prijzen goed bij onze partners te checken. Mogelijk kun je op dit moment bij één van onze partners van een nóg lagere prijs genieten.

Overigens is ook de kwaliteit van deze hogedrukreiniger prima. Dit geldt voor de meeste interne onderdelen en voor de algehele behuizing. Over één punt zijn wij iets minder enthousiast, maar daar vertellen we je verderop in deze Eurom Force 2000 Plus review meer over.

De nadelen van de Eurom Force 2000 Plus

Is de Eurom Force 2000 Plus de perfecte hogedrukreiniger? Nee, dat is volgens ons niet het geval. Dat heeft overigens niks met deze reiniger te maken, maar meer met onze eisen. Alle reinigers die wij tot nog toe beoordeeld hebben, brengen volgens ons meerdere nadelen met zich mee. En vandaar dat we nog niet de perfecte hogedrukreiniger tegengekomen zijn.

Dit geldt ook voor deze hogedrukreiniger van Eurom. Bij deze hogedrukreiniger moet je met onderstaande nadelen rekening houden:

 • Pomphuis van aluminium
 • Geen reinigingsmiddelentoevoer
 • Je hebt een aparte stoppengroep nodig voor deze reiniger
 • Je krijgt geen tuinslang meegeleverd
 • De meegeleverde wasborstel is gevaarlijk

Pomphuis van aluminium

Over de samenstelling van deze reiniger zijn wij erg te spreken. Het enige dat wij minder vinden, is dat het pomphuis van aluminium vervaardigd is. Dit is op zich een goed materiaal, maar het kan niet tippen aan staal of metaal. Wij geven graag de voorkeur aan een hogedrukreiniger met metalen pomp.

De reden hiervoor is duidelijk: metaal is nóg beter tegen een stootje bestand dan aluminium. Als je zolang mogelijk van je nieuwe hogedrukreiniger gebruik wilt maken, zou een reiniger met metalen pomp dus de betere optie zijn. Neemt niet weg dat de kwaliteit van de Eurom Force 2000 Plus al met al prima is. Zéker met het prijskaartje in ogenschouw genomen.

Geen reinigingsmiddelentoevoer

Vind je het heerlijk om je auto op een relaxte manier te wassen? En vind je het ook belangrijk dat je auto er altijd stralend uit ziet? Dan sluit de Eurom Force 2000 Plus mogelijk niet perfect op je wensen aan. Deze reiniger beschikt namelijk niet over reinigingsmiddelentoevoer.

Dit houdt in dat je niet shampoo met water op je auto kunt spuiten. Dit is wat ons betreft wel wenselijk, aangezien je daarmee je auto nog sneller kunt reinigen. En dit brengt uiteraard ook veel gemak met zich mee. Opvallend genoeg beschikken veel andere reinigers hier juist wél over.

Aparte stoppengroep nodig

Eerder in deze Eurom Force 2000 Plus review gaven we aan dat het vermogen onwijs hoog ligt. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar brengt ook een belangrijk aandachtspunt met zich mee.

Door het hoge vermogen heeft deze reiniger namelijk in veel gevallen een aparte stoppengroep nodig. Heb je deze stoppengroep niet tot de beschikking? Dan kan het zomaar zijn dat de stoppen doorslaan.

Geen tuinslang meegeleverd

Koop je de Eurom Force 2000 Plus bij één van onze partners? Dan krijg je hier geen tuinslang bij geleverd. Je moet daarom zelf nog een geschikte tuinslang aanschaffen.

Het moet hierbij gaan om een tuinslang met een diameter van 13 millimeter (1/2”). Ons advies is om voor een lange tuinslang te kiezen, bijvoorbeeld van 20 tot 25 meter lang.

Ons advies is ook om onderstaande artikelen door te nemen. In die artikelen vertellen wij je alles over de beste tuinslangen van dit moment:

Gevaarlijke wasborstel

Bij aanschaf van de Eurom Force 2000 Plus krijg je een wasborstel meegeleverd. Je denkt mogelijk direct; ‘He, daar kan ik goed mijn auto mee wassen’. Het advies is om dit vooral niet te doen.

Deze wasborstel lijkt goed te zijn, maar is dat allerminst. Maak met deze wasborstel in ieder geval nooit je auto schoon. De kans is namelijk heel groot dat dit voor krassen op je auto zorgt.

Hoe je dan wel je auto moet wassen? Check daarvoor ons artikel met daarin de beste wastips.

Wat zeggen andere gebruikers?

De Eurom Force 2000 Plus is een geliefde hogedrukreiniger. Daar kunnen we kort over zijn, met name op basis van de beoordelingen bij onze partner Coolblue. Bij die webshop zijn inmiddels ruim 260 reviews over deze reiniger achtergelaten. Van deze ruim 260 reviews is de gemiddelde score een 8,7.

Dat is uiteraard een goede gemiddelde score. Met name de kracht van de reiniger kan op veel lovende woorden rekenen, evenals de gehele samenstelling. Zo benoemen veel kopers dat de lengte van de slangen echt geweldig is. Dit geldt voor zowel de hogedrukslang als voor de stroomkabel.

Her en der zijn ook negatieve beoordelingen te lezen. Zo geven sommige kopers aan dat de werkdruk iets te miniem is. Andere kopers geven weer aan dat de handleiding van deze hogedrukreiniger (te) onduidelijk is.

Al met al zijn de ervaringen erg positief. Om hier een betere indruk van te kijken, kun je gerust eens de ervaringen bij Coolblue doornemen.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van de Eurom Force 2000 Plus krijg je meerdere accessoires meegeleverd:

 • Handleiding. Deze handleiding is volgens sommige kopers veel te onduidelijk.
 • Terrasreiniger. Met deze reiniger kun je op een ideale manier het terras in je tuin reinigen.
 • Vuilfrees. Met deze vuilfrees kun je hardnekkig vuil op een ideale manier reinigen.
 • Wasborstel. Pas hiermee heel erg op; was hier vooral je auto nooit mee!

Conclusie

De Eurom Force 2000 Plus is naar onze mening één van de betere hogedrukreinigers. Deze reiniger is opvallend voordelig geprijsd, is van een prima kwaliteit en is opvallend kracht. Je bent hiermee in staat om je auto op een ideale manier te wassen.

Met deze hogedrukreiniger geniet je bovendien van veel handige extra’s. Je kunt hierbij denken aan de lange hogedrukslang, het automatische start-stopsysteem en de handige samenstelling. Mede dankzij deze extra’s is dit een erg complete hogedrukreiniger.

Ons advies: schaf deze Eurom Force 2000 Plus zo snel mogelijk aan bij één van onze partners. Bekijk hiervoor goed de prijzen bij onze partners en ga voor de goedkoopste optie. Veel schoonmaakplezier alvast gewenst!

Alternatieven

Heb je het idee dat de Eurom Force 2000 Plus grotendeels aan je eisen voldoet? Ben je echter van mening dat er toch een paar belangrijke nadelen zijn? Dan is het verstandig om naar onderstaande alternatieven te kijken:

Nilfisk Core 125-5 Home

Stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe hogedrukreiniger? Dan kun je ook eens naar de Nilfisk Core 125-5 Home kijken. Deze reiniger is vooral heel eenvoudig vormgegeven, waardoor er ook weinig kapot aan kan gaan. Bovendien kun je deze reiniger – door de compacte afmetingen – op een makkelijke manier opbergen. Voor deze reiniger betaal je ongeveer hetzelfde bedrag als voor de Eurom Force 2000 Plus. Die variant is wat ons betreft wel veel beter en veelzijdiger.

Kärcher K3 Power Control

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan kun je ook eens naar de Kärcher K3 Power Control kijken. Deze hogedrukreiniger is een slag duurder dan de Eurom Force 2000 Plus, maar is van de gekende Kärcher kwaliteit. Bovendien beschikt deze reiniger over een maximale werkdruk van 120 bar, een regelbare werkdruk en een handige samenstelling. Dit is wat ons betreft een prima alternatief voor de Eurom Force 2000 Plus!

Karcher K3 Power Control

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo