Je auto weer als nieuw laten ruiken? Zo krijg je de geur van een nieuwe auto terug!

Er zijn maar weinig mensen die de geur van een nieuwe auto niet lekker vinden ruiken. En autogarages weten ook tweedehands auto’s als nieuw te laten ruiken. De geur geeft je het exclusieve en luxe gevoel dat je ervaart als de auto net uit de showroom komt. Dat gevoel wil je lang behouden. Hoe krijgen autogarages en poetsbedrijven deze geur terug in je auto? In dit artikel geven we je tips om je auto weer als nieuw te laten ruiken.

Auto laten ruiken als nieuw

Nieuwe auto’s hebben vaak een kenmerkende geur die we vinden ruiken naar een nieuwe auto. Die geur ontstaat grotendeels door de nieuwigheid van materialen die nog een tijdje blijven ruiken. De geurbeleving wordt echter ook voor een deel op een andere manier gecreëerd. Hoe doen ze dat toch? De geur komt onder andere voort uit de schoonmaakmiddelen die ze gebruiken en de omdat ze de auto voorzien van een luchtverfrisser. Dat verklaart meteen dat ook tweedehandsauto’s als nieuw kunnen ruiken.

Het is een luchtverfrisser die geleverd wordt in een blikje met een 100% natuurlijke geurstof. Er zit een verstelbaar geur doseerrooster bij. De geur van nieuwe auto blijft zo lange tijd hangen, geeft een frisse auto en brengt geen schade toe aan je gezondheid. Het blikje is eenvoudig te verstoppen onder een stoel of in de kofferbak. Er zijn eventueel ook spuitbussen te koop, van verschillende merken.

Andere trucjes

Om een auto weer als nieuw te laten ruiken maken autogarages naast geurverfrisser meestal de auto ook grondig schoon. Dat betekent dat ze de auto goed stofzuigen en ze met foamreiniger vlekken uit de bekleding en van het dashboard halen. Ook die schoonmaakmiddelen geven een kenmerkende nieuwgeur af. Een hoop werk, maar dan heb je en een schoon interieur en een fris ruikende auto.

Maar er zijn nog trucjes. Als je een auto met leren stoelen hebt kun je ook een luchtverfrisser met leergeur gebruiken. Die geven een niet van echt te onderscheiden leer aroma. Heerlijk! Een andere tip is om een nieuwe autoband in de auto te leggen. Een vergelijkbare tip die heel wat goedkoper is, is een stuk nieuwe vloerkleed kopen en in de auto neerleggen. Ook dan ruikt je auto lekker fris. Kost je slechts een paar euro bij de tapijthandel. Tenslotte kun je ook nog cockpitspray gebruikt. Die gebruik je om je dashboard schoon te maken en te behandelen maar geeft ook een geur van nieuwigheid.

Heb jij nog tips voor hoe je de geur van een nieuwe auto terug in je auto krijgt?

3 Opmerkingen
  1. Ik heb bij een Volkswagen garage auto’s schoongemaakt en daar gebruikten we luchtverfrisser (spuitbus).

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo