Hoe je auto wassen als je geen tuinslang kunt gebruiken?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een tuinslang (stromend water) te gebruiken bij het wassen van de auto. Je woont bijvoorbeeld in een appartement of je hebt geen kraan aan de voorzijde van je woning. Hoe kun je dan toch goed je auto wassen?

First things first

Wij adviseren de auto te wassen volgens het hier beschreven stappenplan. Dat is geen ingewikkeld stappenplan, maar gaat uit van een voorwas om het hardnekkige vuil te verwijderen om daarna pas met een spons aan de slag te gaan. Zo voorkom je krasjes, is onze ervaring. Zowel voor het afspoelen van het zeepsop van de voorwas als van de hoofdwas is een tuinslang (stromend water) een handig hulpmiddel. Wat kun je doen als je die niet hebt?

Je auto wassen in de waxbox

Het makkelijkst is dan om met je auto naar de wasbox te gaan en daar de auto te wassen. Het voordeel van de auto wassen in de wasbox is dat je daar in veel gevallen voor een voorwasprogramma kunt kiezen met schuim en je hoge druk hebt om het grove vuil te verwijderen. Zo niet, volg dan de tips in het stappenplan. Daarna kun en moet je altijd nog de auto met de spons wassen, dus neem een emmer, een goed autowasmiddel en een spons mee van huis. Zo kun je ook in de wasbox ons stappenplan aanhouden en ga je voor het beste resultaat zonder krasjes. Neem ook een droogdoek of theedoeken mee om de auto af te drogen.

Kleine tip voor in de wasbox. Het kan misschien verleidelijk zijn, maar maak absoluut geen gebruik van de daar aanwezige wasborstel. Bedenk je dat de voorganger daar zijn velgen of modderige auto mee heeft schoongemaakt. Als jij daar vervolgens je lak mee gaat schoonmaken heb je gegarandeerd krasjes.

Emmers water

Heb je een hekel aan de wasbox of zit er geen in de buurt? Dan kun je ook gebruik maken van meerdere emmers water om over je auto leeg te kiepen. Dat is een intensief werkje, maar zie er ook de voordelen van in. Het geeft je een extra work-out en je bespaart er water mee. We adviseren je om ook in dit geval eerst het voorwasprogramma toe te passen op de nog droge en ongewassen auto, voordat je de auto nog maar met de spons aanraakt. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat er krasjes ontstaan door het op de auto aanwezige vuil.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo