Hoe je autobanden weer zwart maken? Met bandenzwart is dat zo gebeurt!

Je banden weer glanzend zwart maken is de finishing touch na het grondig wassen van je auto en velgen. Mooi diep zwart rubber laat de lichtmetalen velgen er goed uitspringen en geeft een gevoel van nieuwigheid. Het is niet voor niets dat autogarages hiermee de showroomlook creëren. In dit artikel lees je hoe je de banden van je auto weer mooi zwart krijgt.

Hoe je banden weer zwart maken?

Velgen en banden maken de auto. Helaas verkleurt het rubber van je banden na verloop van tijd van zwart naar een steeds lichter grijs. Door de banden de diepe zwarte kleur terug te geven, krijgt de auto weer een mooie nieuwe uitstraling! Banden kun je weer als nieuw laten lijken met bandenzwart. Dit product geeft de diepe zwarte kleur weer terug. Je gebruikt dit product niet alleen om de banden weer mooi te maken. In bandenzwart zitten over het algemeen rubber voedende bestanddelen. Die zorgen er voor dat het rubber minder snel uitdroogt en beschermd is tegen uitdroging door UV. Het weert daarnaast nieuwe vervuiling. Het product blijft ongeveer twee weken zitten en geeft gedurende die tijd je auto weer een showroomnieuwe uitstraling.

Valma Bandenzwart - 250ml

Beste voordelige optie
Op voorraad

Hoe bandenzwart aanbrengen?

Je banden weer laten glanzen doe je pas als je de hele auto grondig hebt gewassen en je velgen schoon zijn. Het is de finishing touch. Maak voor het aanbrengen van bandenzwart de banden nog wel een keer goed schoon met een spons. Verwijder vuil en stof en zorg dat de band droog is voordat je het zwart aanbrengt. Breng vervolgens het product aan. Je gebruikt het alleen op de buitenkant van de band (het zichtbare deel rondom de velg). Gebruik kleine hoeveelheden die je gelijkmatig over de banden verdeelt. Zo voorkom je een wet look en krijg je een mooie mat zwarte uitstraling. Meer glans krijg je door een dikker laagje te gebruiken.

Bandenzwart kun je kopen in een potje of spuitbus. Wij gebruiken altijd een potje en brengen het aan met een zacht sponsje op de banden. Een spuitbus bandenspray gebruiken kan ook. Zorg er bij beide producten voor dat er geen zwart op je velgen of lak komt. Let er daarnaast op dat je niet te veel van het product gebruikt. Wrijf overtollig product met een oude doek de banden droog. Lees tenslotte altijd de instructies op de verpakking.

Het resultaat: diep zwart glanzende showroombanden waardoor je velgen weer mooi afsteken en de auto als nieuw lijkt.

Lezerstip: bescherm je velg

Bij gebruik van een spuitbus bandenzwart maak je een schild van hout, waarmee je de velg beschermt tijdens het inspuiten. Bij gebruik van een spons kun je de velg eventueel afplakken (maar met een beetje opletten tijdens het aanbrengen is dat niet nodig).

Lees ook: hoe je velgen reinigen?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo