Hoe leren autobekleding reinigen? Tips voor een schone leren autostoel!

Ongemerkt wordt de bekleding van je auto vies. Op leer valt het vaak niet op, maar er ontstaat uiteindelijk een vettig laagje vuil. In vergelijking met stoffen autobekleding ga je bij het reinigen van leren bekleding iets anders te werk. Ook gebruik je andere reinigingsmiddelen. Volg onderstaand stappenplan voor een schone leren autostoel.

Stap 1: Stofzuigen los vuil

Start met het wegnemen van droog stof en vuil met een stofzuiger. Zuig zowel de stoelen als de matten en kleine hoekjes van de stoelen goed uit. Gebruik waar nodig de verschillende opzetstukken die bij de meeste stofzuigers meegeleverd worden.

Stap 2: leren stoel reinigen

Voor het reinigen van leren autobekleding heb je een leerreinigingsmiddel nodig. Dit product reinigt niet alleen, maar voedt het leer en houdt het daarmee soepel. Andere reinigingsmiddelen kunnen namelijk het leer aantasten. Gebruik bij voorkeur een reiniger voor autoleer en niet een reiniger voor leren bankstellen of schoenen. Daarnaast is het belangrijk dat je kleine stukjes doet om de reiniger niet te laten opdrogen. Werk deel voor deel af: begin met het zitvlak, ga daarna het onderste deel van de rugleuning en daarna het bovenste deel van de stoel.

Start met het afnemen van de autostel met een licht vochtige doek. De doek mag niet te nat zijn, want water en leer zijn geen hele goede combinatie. Breng nu de leerreiniger aan op een zachte (witte) doek en wrijf het middel met draaiende bewegingen in het leer. Druk niet te hard maar geef een lichte druk. Gebruik eventueel een zacht borsteltje om de reiniger ook in de lastige hoekjes en in de barstjes van het leer te krijgen. De truc is om te blijven wrijven en niet te gaan schrobben, dit heeft enkel een nadelig effect. Neem de gereinigde delen met een droge witte poetsdoek af.

The Rag Company P&S Xpress Interior Cleaner

Uitermate geschikt voor leer, vinyl en plastic

Leer verzorgen en onderhouden

Voor de beste verzorging wrijf je na het schoonmaken van de stoel het leer nog in met een conditioner. Die zorgt er voor dat het door het reinigingsproces iets uitgedroogde leer weer sterk wordt. Wij raden Meguiars Gold Class Rich Leather Aloe Conditioner aan. Deze conditioner is ontwikkeld om het leer te voeden en tot diep in de poriën te bevochtigen. De conditioner zorgt er voor dat het leer sterk blijft, beschermt tegen uitdroging en gaat het ontstaan van scheurtjes tegen.

Lees ook: Hoe leren stoelen onderhouden en verzorgen

Tags:

1 Reactie
  1. Pledge laminaat reiniger gebruik ik voor al het kunststof , dus ook voor mijn klok. Laat absoluut geen strepen na en d auto ruikt heerlijk……bijna nieuw

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo