Hoe vlekken en kringen uit bekleding auto verwijderen?

Vlekken in de bekleding van je autostoelen kunnen veroorzaakt worden door verschillende vormen van vuiligheid. Ook kunnen ze ontstaan doordat je de stoel hebt gereinigd, waarna het water in een lelijke kring is opgedroogd. Hoe kun je deze kringen en vlekken uit de bekleding van je auto halen?

Bekledingreiniger gebruiken

Vlekken kun je verwijderen met bekledingreiniger voor de auto. Dit is meestal een spray of schuim wat je op de stoel spuit, kort laat inwerken en vervolgens van de stoel verwijdert. Wij gebruiken interieur reiniger van het genormeerde merk HG. Dit is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van (water)vlekken en het reinigen van vervuilde bekleding.

The Rag Company P&S Carpet Bomber Bekledingreiniger - 473 ML

Reinigt bekleding en matten grondig - Krachtig tegen vuil en vet
Op voorraad

Koch Chemie Pol Star 1L

Reiniger voor textiel, leder en alcantara - 1:5 tot 1:20 te verdunnen

Wij gaan als volgt te werk als we een autostoel reinigen:

  • Spuit de spray of het schuim op het deel van de stoel of de vlek die je wilt reinigen. Wil je heel de stoel reinigen? Werk dan deel voor deel af. Begin met het zitvlak en als die helemaal schoon is ga je verder met het volgende deel van de stoel.
  • Bij vlekken is de truc om de reiniger over het hele zitvlak (of rugleuning) egaal uit te wrijven. Niet alleen de vlek, anders blijft het een vlek.
  • Laat de spray of het schuim kort inwerken. Kijk op de verpakking wat de aanbevolen tijd is.
  • Bij hardnekkig vuil kun je het reinigingsmiddel nog wat dieper in de stof borstelen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een nagelborstel of zachte schoenpoetsborstel. Doe dit boenen voorzichtig en met beleid. Laat de borstel het werk doen en druk niet te hard.
  • Neem (daarna) het oppervlak twee keer af met een droge doek, bijvoorbeeld een theedoek of handdoek. Een witte doek is handig omdat je dan kunt zien of je de doek moet vervangen.
  • Is de vlek niet weg dan behandel je deze vlek nogmaals op dezelfde manier als hierboven omschreven.

Goed droog maken!

Zorgt er altijd voor dat je het gereinigde oppervlak zo goed als mogelijk droog maakt. Voorkom wrijven, dep de plek bij voorkeur droog. Als je de bekleding niet goed droogmaakt ontstaan er opnieuw vlekken door het water of reinigingsmiddel. Eventueel kun je een fohn gebruiken om de stoel te drogen.

Krijg je de vlekken er zelf echt niet uit? Dan kan een autopoetsbedrijf je verder helpen met een intensieve stoomreiniging. Niet goedkoop, maar wel effectief.

Wat zijn jouw tips en trucs om vlekken uit stoelbekleding te verwijderen?

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo