Welke shampoo gebruiken in een foamgun?

Een foamgun is een handig hulpmiddel om je auto te wassen. Met een schuimpistool breng je een dik foam aan op de nog droge en vuile lak, zodat vuil alvast losweekt en vervuiling van de auto spoelt. Hierdoor komt het zware vuil in de volgende stap niet in je washandschoen en in je sop.

Lees ook: Foam gun kopen om je auto te wassen?

Gewone shampoo of een foammiddel?

Het afneembare shampoo-reservoir van een foam gun kan in principe met vrijwel iedere (auto)shampoo gebruikt worden. Met normale autoshampoo krijg je een dunne laag sop, in plaats van een mooie dichte en zware schuimdeken. Voor het gebruik van een schuimpistool raden we dan ook aan om in plaats van normale autoshampoo een reinigingsmiddel te gebruiken dat gemaakt is voor gebruik in de foam gun. Deze reinigingsmiddelen bevatten ingrediënten die zorgen dat in combinatie met water en lucht dicht en gelijkmatig schuim ontstaat, dat niet te snel van de auto afloopt. Beiden doen hun werk in de voorwas, maar een mooie dichte en zware schuimdeken omhult vuil beter en blijft bovendien langer op de auto zitten. Daardoor kan het schuim langer inwerken op het hardnekkige vuil.

Wij hebben goede ervaringen met de volgende middelen voor gebruik in een foam gun:

Deze producten zijn ph-neutraal, kapselen het vuil goed in en weken het goed los. De producten kunnen zowel gebruikt worden in schuimpistolen voor hogedrukspuit, perslucht of tuinslang. Het voordeel van de hogedruk en perslucht is dat deze een dikker foam geven met minder water.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tips autowassen
Logo